I sommar har jag bakat denna underbara tårta vid två tillfällen. Den är sååå god och innehåller ingredienser som gör dig och din kropp gott! Rawfood är så underbart gott, fullt av näring och är njutbart för alla sinnen! Det är utan raffinerat socker, mjöl och går att göra nötfritt genom att byta ut nötterna till kokosflingor med solros-, pumpa- eller hampafrön.
Botten:
– 2½ dl cashewnötter
– 2½ dl mandlar
– 1 dl eko kokosflingor
– 10 st dadlar
– 1 tsk kanel
– 1 tsk vaniljpulver
Fyllning:
– 3 avokado
– 1 eko banan
– 1 dl färskpressad limejuice samt skalet från lime
– ½ dl flytandehonung (eller agavesirap, inte raw men det funkar fint!)
– ½ dl kokosgrädde (det tjockaste ur en burk kokosmjölk)
– 1 tsk vaniljpulver
– 1 tsk Supergreens
– 1 dl kokosolja, smält i vattenbad
Blötlägg nötterna minst fyra timmar, häll av och mixa dom tillsammans med de urkärnade dadlarna och kokosen. Smaksätt med kanel och vaniljpulver. Tryck ut i botten av en springform (beklädd med pakplåtspapper i botten och plastfolie på kanterna). Ställ kalllt medan du gör fyllningen.
Mixa alla ingredienserna till fyllningen, förutom kokosolja, till en slät smet. Smält kokosoljan och blanda i. Bred ut över botten och ställ i frysen ca 1 timme eller tills tårtan stelnat helt. När den serveras, ta ut ca 30 min innan och toppa den med skivade jordubbar, en limeskiva eller annat du kan komma på! N J U T!