Pumpapuré yin yang och chiapudding

Jag älskar pumpa, dvs butternutpumpa! Det finns så mycket gott att göra och jag har i perioder en sats pumpapuré i kylen redo att användas till mina frukostar, mellis eller nyttigt gotte.

En absolut favorit är att göra pumpapuré till frukost ala yin yang. Alltså att dela upp purén och göra olika smak och färg. Det är easypeasy och smakerna gifter sig fint med varandra. Att ha en chiapudding i botten och toppa med pumpapurén i lager är både vackert och gott.
image

Chiapudding med pumpapuré yin yang:
– ½ eko banan
– ½ dl kokosmjölk
– 1 msk chiafrön
Mixa ihop med stavmixer och häll upp i en vacker glasburk.
– ½ eko banan
– 1½ dl pumpapuré
– en skvätt kokosmjölk
– kanel, kardemumma, ingefära och muskot
– 1 tsk kakao
Vispa ihop allt utom kakaon. Smaka av. Häll upp ca hälften över chiapuddingen. Blanda sedan i kakaon och smaka av. Toppa med resten och ställ burken kallt över natten.
Ta fram den och toppa med det du gillar, jag älskar granola, nötter, bär och granatäpple! N J U T vid frukostbordet eller på jobbet/skolan!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.