Att göra pumpapuré

Stoppa pressarna! Att jag inte testat att göra pumpapuré på detta urenkla sätt är för mig ett mysterium? Jag har tidigare krånglat till det rejält, med att skära i bitar och sedan skala varje bit för sig innan jag kunnat mixa min butternutpumpa slät…! Inte nu längre!

Här kan du läsa om hur jag gjort pumpapuré förut, vilket såklart fungerar fint – men det tar onödigt med tid i köket – tid är ju något vi alla vill vara effektiva med, så kolla in detta enkla sätt att göra pumpapuré på!

Pumpapuré:
Tvätta av pumpan, dela den i två halvor, ringla lite olja på en plåt och lägg halvorna med fruktköttet ner. In i ugnen på 180° i ca 40 min. Du kan känna med sticka eller lita på ditt doftsinne. Ta ut pumpan och låt den svalna. Vänd på den och gröp ur kärnorna med en sked, sedan gröper du ur allt fruktkött och lägger i en hög mixerbunke, mixar det slätt och häller upp din pumpapuré i en glasburk, ställer och kallt – klart!

image

image

Vill du ha fler recept på pumpapuré och kanske anordna en mysig eftermiddag med vänner, kollegor, grannar, släkt – kolla in mina workshops! Med mig i ditt kök, alla ingredienser som behövs, en goodiebag och recepetsamling får du en kul stund. Klicka här och läs mer om “Gott som gör gott workshop“.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.