Hoppa till innehåll

Mörk chokladpannacotta med hallontopping

Igår kokade jag ihop mitt livs första pannacotta! Det var enkelt och supersmarrigt! Jag kikade runt på lite olika recept och gjorde sedan min egen variant! Så här gjorde jag:

  • 1 st gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • ½ vaniljstång
  • 2 msk sukrin
  • 100 gr 85% choklad
  • 100 gr frysta hallon
  • 1 msk vatten
  • 3 st passionsfrukter

Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Koka upp grädden med vaniljstången (delad och skrapad) och sockret. Ta av från plattan och häll i den finhackade cokladen. När allt smält ihop, pressa ur vattnet ur gelatinbladet och rör ner det i blandningen. Häll upp i fina glas, och ställ kallt.

Lägg hallonen i en kastrull med vattnet och låt de koka ihop. Mixa med stavmixer, sila bort kärnorna och häll över den kallas såsen på pannacottan, när den hunnit stelna. Kläm ut passionsfrukten över. Ställ kallt ett par timmar till innan servering!

Trots den starka chokladen åt killarna upp den i ett nafs! Så gjorde även vi vuxna 😉 Denna dessert blir det nog fler gånger!

Etiketter:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.