Idag fick vi besök av våra vänner och deras två barn – äntligen blev det av! Eftersom jag vet att I har en PT nu och försöker tänka på vad hon äter, bjöds det på nyttigt fika 😉 Jag slängde ihop en urgod mandel/bärtårta ala Björn Ferry! Den var sååå god och kommer att göras fler gånger!
Receptet hittade jag I LCHF-bilagan som kom för nån vecka sedan!
- 150 gr mandelspån
- 2 tsk florsocker
- 40gr rumstempererat smör
- 2 msk vatten
- 100gr 70% choklad
Koka upp vattnet och smält nerchokladen däri. Kör mandelspån i mixern till ett mjöl. Blanda mandel med florsocker och smör, tillsätt chokladen och blanda ihop. Lägg smeten på ett smörpapper i en pajform med löstagbar botten. In i frysen en timme och låt stelna.
- 3dl vispgrädde
- säsongens bär/frukt
Vispa grädden (tillsätt sötning om du vill), skär frukten och garnera tårtan!
Servera och njuuuut!
