Hoppa till innehåll

Tårta ala Björn Ferry

Idag fick vi besök av våra vänner och deras två barn – äntligen blev det av! Eftersom jag vet att I har en PT nu och försöker tänka på vad hon äter, bjöds det på nyttigt fika 😉 Jag slängde ihop en urgod mandel/bärtårta ala Björn Ferry! Den var sååå god och kommer att göras fler gånger!

Receptet hittade jag I LCHF-bilagan som kom för nån vecka sedan!

  • 150 gr mandelspån
  • 2 tsk florsocker
  • 40gr rumstempererat smör
  • 2 msk vatten
  • 100gr 70% choklad

Koka upp vattnet och smält nerchokladen däri. Kör mandelspån i mixern till ett mjöl. Blanda mandel med florsocker och smör, tillsätt chokladen och blanda ihop. Lägg smeten på ett smörpapper i en pajform med löstagbar botten. In i frysen en timme och låt stelna.

  • 3dl vispgrädde
  • säsongens bär/frukt

Vispa grädden (tillsätt sötning om du vill), skär frukten och garnera tårtan!

Servera och njuuuut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *