Hoppa till innehåll

Tabbouleh på blomkål!

Mmm så gott! Har läst på lite olika bloggar om att göra “ris” av rå blomkål, men inte testat något recept – förrän idag! Vi gjorde en tabbouleh med inspiration från Annie – igen 😉
Så här gjorde vi:
– 300gr blomkål
– 2 morötter
– 1 gul paprika
– 1 avokado
– 1/2 lime
– 1 tsk chili/vitlöksolja
– 1 tsk akaciahonung
– en näve persilja
– två kvistar färsk mynta
– en näve pinjenötter

Dela kålen i mindre bitar, skala och dela morötterna. Kör dessa i mixer till lagom storlek. Skär paprikan i munsbitar, blanda ihop med resten. Smaksätt med oljan, honungen och saften av limen. Krydda med lite salt, persiljan och myntan. Toppa med nötterna och avokadon!


Vi åt detta tillsammans med grillad kyckling och keso!

1 kommentar till “Tabbouleh på blomkål!”

  1. Pingback: Grillad kalkon med massa goda tillbehör | Härliga Var Dag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.