Hoppa till innehåll

Paleomuffins och rawfood brownie med kokosgrädde

Ikväll har jag stått i köket – igen – och bakat nyttigt gotte till mina kollegor! Jag har bakat två helt nya recept (modigt eller dumt…?!) med inspiration från nätet såklart! Jag har slängt ihop en dubbel sats av Saras sötmuffins och en enkel sats av Anna Skippers råa brownies. Av smeten att döma kommer dessa smaka ljuvligt! Det bästa är att de inte innehåller mjöl, socker eller smör – utan en massa naturliga och nyttiga ingredienser!

Här har ni recepten så ni kan testa själva 😉

Saras sötmuffins
1 medelstor sötpotatis
1/2 dl kokosolja
3 ägg
4 msk lönnsirap
1/2 tsk vaniljpulver
3 msk kokosmjöl
1/2 tsk kanel
2 msk raw cacao
2 msk raw cacaonibs
1/4 tsk bakpulver

1) Värm upp ugnen till 200 grader och baka potatisen, som du gjort typ 50 hål i med en gaffel, i ca 40 min
2) Ta ut potatis och låt svalna lite och ta därefter av skalet. Sänk ugnen till 175 grader
3) Mosa i en skål och tillsätt ägg, smält kokosolja, lönnsirap och vaniljpulver
4) Vispa ihop och tillsätt resterande ingredienser förutom cacaonibs. Smaka av om du vill ha smeten sötare
5) Blanda allt väl och fördela smeten i muffinsformar
6) Sprinkla över cacaonibs
7) Hiva in plåten och grädda dem i ca 15 minuter beroende på hur kladdiga du vill ha dina muffins 🙂

Anna Skippers nyttiga brownie
2 dl dadlar
1.5 dl russin
3 dl paranötter
1 dl linfrön, krossade
1 dl solrosfrön
4 msk carobpulver
1 tsk vaniljpulver
ca 2 dl äpplejuice
1.5 dl valnötter, grovt hackade till topping

1) Blanda ingredienserna i en matberedare och kör till en jämn smet. Späd med äpplejuicen tills det blir en slät pasta, den får inte vara för lös!
2) Bred ut blandningen på en plåt, toppa med hackade valnötter.
3) Ställ in i frysen ca 1 timme.
4) Skär upp kakan i små fyrkantiga bitar!

Till dessa kommer jag servera kokosgrädde som jag vispar lätt innan servering…

3 kommentarer till “Paleomuffins och rawfood brownie med kokosgrädde”

    1. Åh vad roligt att du vill testa! Brownien var grymt god 🙂 Muffinsen uppskattade jag väldigt mycket, men mina socker- och vetestinna kollegor var sådär förtjusta 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.