Hoppa till innehåll

Bönbrownie

Det var länge sedan jag experimenterade i köket och gjorde nyttigt gotte. I veckan gjorde jag storkok på bönor och passade på att spara lite av de vita bönorna till att baka på. Jag hittade olika recept på nätet och valde ett från Annie (igen), vilket jag modifierade lite. Resultatet av denna bönbrownie – mmmums filibabba!

OM du ännu inte testat att baka på bönor – gör det! Jag har ett recept på svarta bönor här, och ett annat på vita bönor här. Såå gott, luftigt, nyttigt och smaskigt resultat. Att det är gjort med bönor som bas går inte att känna smaken av, om man är orolig för det. Resultatet är en näringsriktig kaka som du och de dina kan njuta av med gott samvete!

Bönbrownie
350 gr vita bönor
2 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 skopa chokladprotein
1 mogen banan
2 ägg
en näve nötter
Mixa alla ingredienser till en slät smet med hjälp av en stavmixer. Klipp ur och lägg ett bakplåtspapper i en löstagbar springform och häll i smeten. Hacka nötterna och lägg på smeten. In i mitten på ugn i 180 grader, ca 20 minuter (du kanske behöver täcka med folie efter en stund). Känn med gaffel, brownien ska fortfarande vara kladdig i mitten när den är klar.
Servera som den är, eller vispa lite kokosmjölk med turkisk yogurt, och lite bär eller fruktsallad!

3 kommentarer till “Bönbrownie”

  1. Pingback: Bönbrownies – smidigt mellanmål | Härliga Var Dag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *