Hoppa till innehåll

Blåbärspaj med smultäcke

Det verkar vara ett bra år för våra blåbär! Igår var vi ute i drygt två timmar och plockade med oss ca 5 liter av skogens blå guld! Imorse toppades gröttallriken med massor av blåbär och till efterrätt blev det blåbärspaj ikväll. Vi har ännu massor av bär kvar – lyx om du frågar mig 😉

Paj – det godaste och snabbaste fikat en kan svänga ihop! Till kvällens blåbärspaj med smultäcke använde jag:
– 5 dl färska blåbär
– 1 dl havregryn, ekologiskt
– 1 dl kokosflingor, ekologiskt
– 0,5 dl solroskärnor
– 1 tsk kokossocker
– 1 krm vaniljpulver
– 0,5 dl kokosolja
Täck en pajform med bär, jag tog massssor! Blanda resten av ingredienserna och lägg över bären. Grädda i ugnen på 175gr tills det doftar ljuvligt, ca 15-20min. Servera med glass och N.J.U.T! Lipa och skratta åt era blå-lila tungor så att grannarna undrar vad ni håller på med…!

(Detta recept är fritt från gluten, laktos och nötter.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *