Hoppa till innehåll

Motivationen i värmen?

Jag har haft ett (ofrivillgt?!) avbrott i min träning under en vecka. Jag har inte känt mig motiverad alls i denna värme. Jag har hittat undanflykter till att inte träna, typ: jag hinner inte, det är för varmt, jag vill inte träna tidigt/sent på dagen, jag har precis ätit/jag har inte ätit på ett tag… Samtidigt har jag ändå tänkt på att det skulle vara skönt att träna, svettas och må så där gött som jag gör av träningen. Känner du igen dig?!

Jag har blivit inspirerad i mitt Instagram-flöde av många som trotsat värmen och gett sig själva ett härligt träningspass, så när jag frågade om tips på motivation fick jag några svar som blev sparken i baken jag behövde för att ta mig ut! Tack för det!

Strax efter åtta snörade jag på mig löparskorna och laddade telefonen med en podcast och tog mig ut på min favoritslinga, med intentionen att springa i 5km. Detta var mitt första distanspass för i år, och jag lät kroppen visa tempot med hjälp av näsandningen. Det kändes gött och jag njöt av att vara ute i skogen och få en stund för mig själv. Det märks i min kondition att jag inte löptränat regelbundet sen i höstas, intervaller är det som kroppen klarat av utan att ge mig smärta.

Att få springa kravlöst en längre stund utan att pressa kroppen var helt fantastiskt! Jag hoppas på att jag får uppleva detta fler gånger och att kroppen inte protesterar!

Mina tips för att ”hitta” eller snarare skapa sin motivation:

  • inspireras av andra
  • bestäm dig och bara gör´t
  • ta på dig träningskläder och skor
  • ladda ner ny musik, bok eller avsnitt av podcast
  • tänk på hur skönt avslappnad du är i kroppen efteråt och lyckoruset du känner över att du faktiskt gjorde det
  • ta några peppiga selfies innan du ger dig av – för extra energi :)

En skål med färska blåbär och hallon, toppad med en klick keso, en näve cashewnötter smaksatt med kanel och kardemumma. Massor av vatten och jag är redo för att sova gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *