Hoppa till innehåll

Vackra rödbetsbiffar med fetaostkräm

Rödbetsbiffar…! Rödbetor! Vackra, söta, och fulla av nyttigheter! De innehåller kostfiber (bra för tarmarna och ger långsam blodsockerhöjning) och folat (ett B-vitamin som tex gravida behöver extra av) de är även rika på antioxidanter och hjälper till att avgifta levern, samt är basgörande!

Det är säsong för dom vackra betorna nu och de smakar ljuvligt! En favorit här hemma är att göra biffar på dom. Servera med valfria tillbehör och fetaostkräm. Rödbetor ♥ fetaost! En rätt som räcker till fler lunchlådor – perfekt att frysa in om man vill.

rödbetsbiffar

Rödbetsbiffar:

 • 2 dl röda linser
 • 600 gr ekologiska rödbetor
 • 1 gul lök
 • 3 dl havregryn
 • 3 ekologiska ägg
 • salt, peppar

Koka linserna i 4 dl vatten och lite buljong, ca 10min. Skala och dela rödbetorna, kör i mixern. Gör detsamma med löken, och havregryn. Lägg allt i stor bunke, knäck i äggen och smaksätt med salt och peppar. Blanda ihop och låt stå en stund så smakerna sätter sig. Klicka i smet i en stekpanna med olivolja, platta till och forma till en rund biff. Stek några mnuter per sida. Lägg på plåt och håll varma i ugnen medan du steker upp smeten.

Fetaostkräm:

 • 1 paket ekologisk fetaost
 • 1 dl ekologisk turkisk yogurt

Smula ner fetaosten i en hög bunke, i med yogurten och vispa allt slätt. Häll upp och ställ kallt medan du steker biffarna.

5 kommentarer till “Vackra rödbetsbiffar med fetaostkräm”

 1. Pingback: Veckans matsedel v51 | Härliga Var Dag

 2. Pingback: Veckans matsedel v7 | Härliga Var Dag

 3. Pingback: Veckans matsedel v26 - Härliga Var Dag -

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *