Hoppa till innehåll

Morot- & linspaj

Söndagar är en perfekt dag för paj hemma hos oss. Den görs oftast på förmiddagen, så får den gott om tid att sätta sig i smaken tills det är dags att äta middag på kvällen! Denna morot- & linspaj blir också godast efter att ha fått stå till sig, men har man inte tid att vänta funkar det också. Vår favorit-pajdeg görs på kikärtor (receptet hittar du härdå får man i sig protein, fint fett, vitaminer, mineraler och kostfibrer istället för mjöl och smör som en traditionell pajdeg.

Denna paj är riktigt god, mättar bra, vacker för ögat och går snabbt att göra.

Morot- & linspaj:
– 2 vitlök
– 300 gr rivna morötter
– 2 dl röda linser
– 2 tsk curry
– 5 dl grönsaksbuljong
– ½ tsk sambal olek
– ½ msk soja
– 1 dl riven ost
Fräs vitlök och morötter i lite olja i en gryta. Pudra över curry. Rör ner linser och slå på buljong. Smaksätt med sambal olek och soya. Låt detta småkoka i ca 20 min tills det blir en gröt. Smaka av med örtsalt. Bred ut fyllningen i pajskalet, strö på ost och gratinera i 200° i 15 min, tills fin yta.

morot- & linspaj

1 kommentar till “Morot- & linspaj”

  1. Pingback: Veckans matsedel v49 | Härliga Var Dag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *