Hoppa till innehåll

Smoothie med romansallad

När frysen ekade tom på både grönkål och spenat fick jag leta efter något grönt i kylen istället. Kom på att jag köpt hem romansallad (ett väldigt gott salladsalternativ) vilken jag drog loss tre stora blad ifrån och la ner i min blender. Smoothien smaksattes med Supergreens från Helhetshälsa och även matchapulver.
En rolig ingrediens jag nyligen upptäckt att ha med i mina smoothies är frysta gröna ärtor. De bidrar med lite söt smak, ger “fluff” och vacker färg. Ett bra sätt att få i sig mer grönt under dagen helt enkelt!
smoothie med romansallad och SG
 Smoothie med romansalld:
– 3 blad färsk romansallad
– 1 dl gröna ärtor
– 1 dl färsk ananas
– 1/2 dl fryst mango
– 1/2 fryst banan
– 1 cm färsk ingefära
– 1 stjälk selleri
– 1/2 dl kokosmjölk
– 1 tsk Supergreens från Helhetshälsa
– 1/2 tsk matchapulver
– vatten att spä med

Lägg alla ingredienser i en blender (har inte testat att stavmixa romansallad – det kanske går alldeled utmärkt) och mixa tills du är nöjd. Tillsätt mer vatten om du vill ha den lösare, jag vill ha min ganska tjock och äter min med sked. Häll upp och toppa med nötter, frön, bär så att det blir naturligt att tugga smoothien 🙂

2 kommentarer till “Smoothie med romansallad”

  1. Goda saker du gör! Och vad skönt att du börjar få ordning på kroppen. Absolut värt att satsa på LinkedIn, där kan framtida jobb och kunder hittas till exempel. Lägg gärna till mig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *