Hoppa till innehåll

Pestobakad lax med ugnsbakade rotfrukter

Detta är en av våra FAVORITER här hemma! Det är lyxig snabbmat gjord på fina råvaror, som passar till vardags, till fest och som bjudmat! Det går att variera med ajvar eller olika sorters pesto – röd eller grön färdig från affären, eller din egen. Ibland smular vi fetaost eller skivar mozzarella över, fast godast är den med bara peston/ajvarn med en sås till på fetaost istället. Du får inga exakta mått, utan freestyla i köket!

Pestobakad lax med ugnsbakade rotfrukter:
– laxfilé
– pesto/ajvar
Lägg laxfiléen i en ugnsfast form och smeta över pesto/ajvar så det täcker ordentligt. Slå i 1 dl vatten eller matlagningsvin i formen, det ger en extra god smak och lenhet på laxen. Låt stå, medan du gör iordning rotfrukterna.
– potatis
– sötpotatis
– rödbetor
– morötter
– palsternacka
– lök
– vitlök
Skala och tvätta rotfrukterna. Skär allt i klyftor och lägg på ugnsplåt. Salta, peppra, smula lite timjan över och droppa över olivolja, smeta in alla rotfrukter i oljan och kryddorna, ställ in i ugnen på 200gr i ca 20 min. Flytta ner plåten och ställ in laxen. Ugnsbaka i ca 15-20 min, tills laxen är klar.
Servera med broccoli och en sås på smulad fetaost vispad med turkisk yogurt! N J U T!
image

2 kommentarer till “Pestobakad lax med ugnsbakade rotfrukter”

  1. Pingback: Veckans matsedel v9 | Härliga Var Dag

  2. Pingback: Veckans matsedel v20 - Härliga Var Dag - Gott som gör Gott

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *