Hoppa till innehåll

Cherry-choco smoothiebowl

Har du testat att göra smoothie med frysta körsbär? Om inte kommer här ett galet gott recept på just körsbär. Körsbär och kakao är bästa smakkompisar och passar så bra ihop. Efter ett håll-käften-pass på gymmet igår mixade jag ihop denna cherry-choco smoothiebowl som ett kvällsmål.

Att mixa sin smoothie lite tjockare i konsistensen och hälla upp den i en skål och äta den med sked har många fördelar. Framförallt om man har lite topping på, då tvingas man att tugga smoothien vilket gör att alla fina näringsämnen tas upp mycket bättre i magen och vi kan tillgodogöra oss allt gott man har mixat ihop!

Jag har ibland i ett mått proteinpulver i mina smoothies, då jag vill öka mängden protein utan att tillsätta tex kvarg eller ägg. Just nu har jag ett ärtprotein från Pulsin hemma som är helt neutralt i smaken, utan socker och som låter mina övriga ingredienser i smoothien ta plats istället!
cherry-choco smoothiebowl

Receptet på denna goding kommer här!

Cherry-choco smoothiebowl
– ½ eko banan
– 1 dl frysta körsbär
– en skvätt kokosmjölk
– 1 msk eko kakao
– 1 msk maca
– 1 skopa ärtproteinpulver
– 1 tsk jordnötssmör
– 1 dl vatten
Lägg allt i en mixerbunke och mixa ihop med stavmixer. Smaka av och tillsätt mer vatten om du vill. Häll upp i skål och toppa med något du gillar, tex mullbär, bipollen och hampafrön. N J U T!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *