Hoppa till innehåll

Boostade bollar och smoothies

Vilka godsaker vi knåpade ihop i mitt kök igår, Kristin och jag! Inspirerad av en “Beond Organic Blueberry Bar” och recept på Holistics blogg skapade vi 2 olika boostade bollar och smoothies.

Paketet som vi har vunnit, varsitt av, är generöst med alla produkter från serien Active by Holistic. Produkterna är utan tillsatser och gjord på ekologiska råvaror. Det är vetegräs, korngräs, spirulina, hampaprotein, lingonpulver, blåbärspulver, rödbetspulver och juicer med samma smaker.
image

Mitt paket fick jag av Monika Björn i helgen under Yoga Games. Det var toppen att få tips på hur hon använder produkterna och vad hon gillar. Jag som älskar att experimentera i köket började genast att fundera över vad för gott man skulle kunna göra av produkterna. Jag har testat att göra en blåbärssmoothie och en raw lingon bovetegröt, innan vi skapade gårdagens godsaker i köket!
image

Det blev tre riktigt goda gott som gör gott att njuta av. Som vanligt inspireras jag av andra recept och förändrar innehåll efter vad jag dels har hemma men också efter mina smaklökar. Smoothien blev såå god, med bett från ingefära och gurkmeja – en riktig immunbooster! Mina och barnens favoritbollar var de med blåbär, men de röda vackra lingonbollarna var galet goda det med. Man blir lycklig av färgen, smaken och jag njuter av att de gör gott för både kropp och själ.

Smoothie med bett:
1 flaska Holistic Lingonjuice
1 msk apelsinjuicekoncentrat
1 struken msk gurkmeja
3 cm färsk ingefära
2 msk ärtprotein
1 eko banan
1 msk linfröolja
100 gr fryst mango
2 färska urkärnade dadlar
3 dl vatten
Mixa alla ingredienser i en blender, häll upp i glas och njut!

Lingonbollar:
3 dl mandlar
1 dl kokosflingor
2 dl solroskärnor
15 st färska dadlar
4 msk kokosolja
1 tsk honung
2 msk Active Lingon
0,5 tsk salt
Strössel:
1  dl hampafrön
3 msk Active Lingon
Mixa mandlar, kokosflingor och solroskärnor till ett mjöl i en matberedare/mixerbunke. Tillsätt samtliga ingredienser utom dadlar och mixa igen. Tillsätt dadlar en efter en medan matberedaren snurrar och kör tills det blir till deg som håller ihop. Rulla till bollar.
Mixa ingredienserna till strösslet och rulla bollarna, ställ kallt innan du njuter!

Blåbärsbollar:
2 dl cashewnötter
8 färska dadlar
1 dl frysta blåbär
1 msk Active Blåbär
Lägg alla ingredienser i en mixerbunke och kör till en grov deg. Forma till bollar och rulla i kokosmjöl blandat med blåbärspulver. Ställ kallt innan du njuter.

boostade bollar och smoothies

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *