Hoppa till innehåll

Chokladfudge och chokladtryffar

I helgen testade jag två nya recept på riktigt gott som gör gott med inspiration från fina Annie. Båda galet goda och fyllda med gottigheter och kanske för dig annorlunda ingredienser. Jag gjorde nämligen chokladfudge på avokado och chokladtryfflar på svarta bönor – galet gott!

Chokladfudge och chokladtryffar

Favoriten blev tryfflarna som jag doppade i smält choklad med salt – såå goda! Jag har kylen full av doppade tryfflar och frysen med odoppade, vilka man kan ta fram till nästa helg och doppa, kanske i en annan smaksatt choklad, eller nej förresten – det blev såå gott med den salta smaken.

Chokladtryfflar på svarta bönor:
– 1 tetra svarta bönor
– 3/4 dl eko kakao
– 2 msk kokosflingor
– 3 färska dadlar
– 2 msk fibersirap
– 2 msk kokosolja
– 40 gram choklad med salt
– choklad till att smälta och doppa bollarna i
Smält kokosolja tillsammans med choklad på låg värme. Lägg resten av ingredienserna i en mixer och kör till en jämn smet. Tillsätt den smälta chokladen/kokosoljan och mixa lite till. Provsmaka och ställ in skålen i kylen någon timme. Rulla bollar av smeten och doppa dom i smält choklad med lite kokosolja, förvara tryfflarna i kylen så att chokladen stelnar.

chokladtryfflar_2chokladtryfflar

Chokladfudge:
1 avokado
– 2 msk kokosolja
– 1 tsk kokossocker
– 3 dadlar
– 1 msk kakao
– 1 msk carob
– kokosflingor
Mixa alla ingredienser till en jämn smet. Häll upp i  knäckformar eller liknande. Toppa med kokos och en jordnöt, förvara fudgen i frysen. Ta ut och njut!

chokladfudge_2chokladfudge

1 kommentar till “Chokladfudge och chokladtryffar”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *