Hoppa till innehåll

Kladdkaka med sting

Det är kladdkakans dag på måndag 7 november och jag har experimenterat i köket. Blev inspirerad av en chilikaka som låg i skafferiet och tänkte att den borde gifta sig fint smakmässigt med gojibärspulver från Helhetshälsa. Resultatet blev en kladdkaka med sting, som innehåller havreprotein och psylliumfröskal istället för vetemjöl och kokosolja istället för smör.

Jag serverade min kaka med vispad kokosgrädde och clementinklyftor – slurpfilibaba! Det svåra är att vänta tills den kallnat innan man njuter, för doften är svår att stå emot och att sätta kniven i kakan direkt. Men lova mig att vänta – den blir godare ju längre den står.

Kladdkaka med sting:
½ dl kokosolja (jag hade med smak av kokos)
2 eko ägg
3/4 dl kokossocker
1 tsk vaniljpulver
3 msk kakao
½ dl havreprotein
1 tsk psylliumfröskal
1 tsk gojibärspulver
1 krm salt
4 rutor chilichoklad
Sätt ugnen på 175°. Hacka chokladen i bitar. Smält kokosoljan i en kastrull, vispa ägg och socker. Blanda resten av ingredienserna i en bunke och tillsätt sedan alltsammans i skålen med ägg och socker. Rör om och häll upp i en smord springform (min mäter 17cm) Grädda i 12 min och ställ sedan att svalna innan du njuter.

kladdkaka med sting

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *