Hoppa till innehåll

Landa i stillhet, tre yin positioner

Ge dig själv ett par minuter i varje position, eller välj en av dom om du hellre vill. Jag älskar dessa tre asanas och hur de får mig att känna fysiskt, mentalt och känslomässigt. Du behöver bara en matta, en kudde från soffan och en filt – men om du har yogaprops så tar du dom. Att landa i stillhet, är det bästa jag vet. Särskilt efter en intensiv dag, ett träningspass och speciellt innan jag ska sova.

Den första positionen, Anahathaasana – Meliting heart – Valpen är en hjärtöppnare och kan kännas intensivt i skulderpartiet. Den går att göra mjukare genom att stötta armarna och händerna på varandra, kanske två knutna nävar under pannan. Se till att hålla höften över knäna och ha gärna filten under. Låt ditt hjärta smälta ner i underlaget, och slappna av. Låt ditt andetag färdas på en inandning från din höft, där kreativiteten spirar, till ditt hjärtat där passionen bor, till din panna där intuitionen gror! Andas ut från pannan, till hjärtat till din höft.
När du tar dig ur, gör det medvetet och njut av känslan i kroppen när blodet rusar tillbaka från huvudet till hjärtat och kroppen igen.
“Sol Rising “Pure Space”

Den andra positionen, Mandukasana – Frog pose – Grodan, är en djup höftöppnare. som kan vara lite klurig att hitta in i. Stanna i ett läge där kroppen säger TACK och mmmm, inte “Vad håller du på med?” När man hittar rätt så är det verkligen njutbart att bara vara, att andas djupa andetag, och om du som jag har ena kinden i, kom ihåg att byta sida efter halva tiden i positionen. Återigen, ha en filt under dina knän och gärna något mjukt att krama och hålla om
“Daddy was a milkman “Breathe in”

Den tredje postionen, Supta Baddha Konasana – Butterfly – Bakåtfälld fjäril, är en position som påverkar ljumskar och  höft, ländrygg och bröstrygg om  man även sträcker armarna över huvudet. Börja med att hitta in positionen så att du på riktigt kan släppa taget i din höft, kanske ett bolster under knäna, eller block eller kuddar under varsitt knä, eller ett bolster som tyngd på höften. Sedan kan man även välja att “bulla upp” med mer kuddar, filtar, block under sin rygg. Låt positionen ha din navel som utgångspunkt, och hitta en mjuk förlängning därifrån för att landa i stillhet. En position som är perfekt att avsluta med på mattan, och det gör inget om man somnar.
“Melissa Horn “Falla Fritt”

Njut av dessa och låt mig veta vad Du tyckte?
Kramaste

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *