Hoppa till innehåll

Sensationssökare

Vet inte ens om det är ett ord, men jag är en sökare efter sensationer – en sensationssökare! Jag går igång på att känna, uppleva och vara i kroppen. Det är nog därför jag dras och älskar yinyoga så mycket. För då ÄR man i sin kropp, i sina tankar, i sina känslor i sensationer – kravlöst och utan att döma.

Enligt kinesisk medicin, som yinyoga vilar på, är vi nu inne i elementet metall. Johanna Alvin skrev så fint om det i sitt inlägg, du kan läsa mer om det “Kliver in i hösten och metall-elementet”

Metallelementet reglerar qi (livsenergi) i kroppen, framför allt kopplat till andning och immunsystemet, cirkulerar och separerar vätskan i oss och hjälper oss filosofiskt att separera det som är bra och mindre bra knivskarpt från varandra. Det hjälper oss med klarhet, nya perspektiv, och gränssättning. Det är ett ypperligt tillfälle att rensa, organisera och strukturera.

Johanna Alvin

Att jag längtat och känt så stark längtan till kallbad, handlar dels om att söka sensationer, men också om att jag lyssnar inåt till vad jag behöver. Jag har en obalans i kroppen, som jag med hjälp av akupunktur och en del självrannsakan kommer att få ordning på. Hettan i min kropp är för stark, och trycker undan det svalare. Att sänka ner kroppen i kyla, är för min del helt enkelt ett sätt att dämpa hettan, och jag kan känna hur det liksom får mig att sakta ner, att vrida ner hettan inuti.

Sensationssökare

Hösten är en perfekt tid för att börja sina kalla bad, som ännu inte klassas som “kalla”. Det är nu jag sätter min rutin, packar min väska, tar på mig badkläder hemma, och tar mig till vattnet varje morgon. Jag tar på mig badskor och vadar rakt ut, sänker mig ner och andas djupa andetag i ca 2-3 min. Efteråt, står jag och andas, tar in och njuter av att VARA allt som ÄR jag.

Sensationssökare_2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *