Hoppa till innehåll

Pepparkaksbollar

Första advent och vi gör det extra mysigt här hemma. Något jag ser framemot förutom belysningen och krispet är glögg och fika. Men då jag inte äter gluten och försöker minimera mängden socker är det inte alltid enkelt att hitta färdigbakade produkter i affären att ta med hem. Tur då att man själv enkelt kan blanda ihop denna smet och göra smarriga pepparkaksbollar!

pepparkaksbollar

Det svåraste är att INTE äta upp pepparkaksdegen och hinna rulla den till bollar, då den är l j u v l i g t god. Men jag lovar, den är väl värd att vänta en stund i kylen på innan du njuter av den…

Pepparkaksbollar

För ca 20 bollar:

  • 1 dl mandlar
  • 2 dl ekologiska havregryn
  • 10 färska ekologiska dadlar
  • en nypa äkta vanilj
  • en nypa salt
  • 2 tsk pepparkakskryddor
  • 2 msk ekologisk kokosolja

Mixa mandlar och havregryn, tillsätt dadlar och mixa till kletig smet. Ha i resten av ingredienserna och späd eventuellt med lite vatten tills det blir en rullbar smet. Rulla hälften av bollarna i kanel och den andra hälften i kokosflingor. Ställ kallt innan du njuter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *