Hoppa till innehåll

Whitebean Chocolate Caramel Brownie Fudge

Krångligt namn på den godaste brownien nånsin, ja kanske! I förra veckan kom nyheten till shoppen på jobbet, Chocolate Caramel Brownie Fudge proteinpulver från BodyLab och jag köpte det med mig hem, plus en tub med Zero Topping, chokladsås, också från BodyLab. Jag blev så sugen på att använda dessa för att göra bönbrownies igen, och testa ett nytt recept.

Så, sagt och gjort, letade jag fram mina brownie recept här på bloggen och har nu efter två bakningar hittat det rätta receptet, enligt mig. Vid min första bakning använde jag svarta bönor och ingen sötning – resultatet helt ok men lite väl strävt. Det vinnande receptet innehåller vita bönor i stället och jag sötade med vanligt socker, men ska testa med 1-2 dadlar nästa gång, för minskad påslag i systemet.

Denna brownie tog slut i ett nafs. Jag bakade den på förmiddagen, åkte till jobbet, kom hem och E N bit fanns kvar att njuta. Om inte det är ett gott betyg vet jag inte, med två kräsna tonåringar hemma 🙂

Whitebean Chocolate Caramel Brownie Fudge, 6-8 bitar

Du behöver:
1 burk vita stora bönor
2 eko ägg
2 msk jordnötssmör
2 msk kakao
1 msk kokosolja
1 msk socker ELLER 1-2 dadlar
1 tsk vaniljpulver
1 skopa proteinpulver (Chocolate Caramel Brownie Fudge)
1 tsk bakpulver
chokladsås (Zero Topping)
kokosflingor

Gör så här:
Skölj av bönorna ordentligt i en sil, lägg dom sedan i en mixerbunke/matberedare och mixa dom slätt. Tillsätt resten av ingredienserna, förutom bakpulver som du rör ner. Lägg bakplåtspapper i botten av en springform och smörj sidorna med lite kokosolja och ströa med kokosflingor. Häll i smeten och ringla över chokladsåsen ett par varv, ställ i ugnen på 170° i 15 min. (ha den inte för länge, då blir den torr)
Ta ut brownin, gör små hål med en kniv, så såsen smälter ner, strössla kokos och ställ att svalna.
N J U T!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *