Äppelpajsgröt

Då jag är hemma med sjuk L och ledig E idag passade jag på att göra en ugnsbakad gröt till frukost, sånt man inte tar sig tiden till att göra på vardagarna annars! OMG vad gott det var! Jag har tidigare gjort chokladbollsgröt, som också är heeelt fantastiskt gott! Denna ugnsbakade gröt som smakade äppelpaj blev nog en ny favorit 😉

Äppelpajsgröt, 1 pers
1 dl havregryn
2 msk jordnötssmör
1 msk kanel
1 tsk bakpulver
1 eko ägg
1 äpple
3 msk mjölk

1. Sätt ugnen på 200-225 grader
2. Blanda havregryn med kanel och bakpulver.
3. Grovriv äpplet, men spara några skivor till granering.
4. Blanda ner äpplet, mjölken, jordnötssmöret och till sist ägget i havregrynsblandningen.
5. Häll smeten i en ungssäker form smord med kokosfett och grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter
Servera med vispad vaniljkvarg och toppa med äppelskivor! NJUT!
image

7 svar på ”Äppelpajsgröt”

  1. Kanske skulle slänga ihop denna och bjuda killen på till lunch idag? 😀 lät riktigt smarrig och med jordnötssmör kan det ju inte bli annat är gott 😀

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.