Hoppa till innehåll

Ugnsbakad gröt

I veckan uppmärksammade jag en gammal favorit till frukostbordet. Nämligen ugnsbakad gröt. Iochmed att jag gjort mugcakes har jag glömt bort denna goda frukost, men i veckan dammade jag av två recept och experimenterade i köket. Det ena var en ugnsbakad morotskakagröt och den andra chokladbollsgröt.
Receptet för ugnsbakad gröt påminner om mugcake, men smeten mixas inte slät, så det blir en annan struktur på gröten. Smakkombinationerna är oändliga, jag tänker att hallonbakad gröt borde bli en hit!

Ugnsbakad morotskakagröt:
– 1 dl havregryn
– 1 eko ägg
– 1 finriven morot
– 3 msk valfri vätska
– 1 tsk kanel
– 1 tsk bakpulver
– lite salt
Lägg alla torra ingredienser i en bunke. Riv moroten och tillsätt tillsammans med ägg och valfri vätska. Rör ihop och häll upp i smord form. Ställ i ugnen på 200gr i ca 15-20 min. Under tiden kan du göra dig iordning. Toppa sedan med en sås på vispad turkisk yoghurt med vaniljpulver, lite goji eller annat du gillar!

image

Klicka här för ugnsbakad Äppelpajsgröt. Eller här för Chokladbollsgröt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *