Kikärts- & morotsbiffar med fetaost

Jag älskar att göra biffar/bollar/falafel här hemma! Nu när jag återupptäckt vår råsaftcentrifug finns det alltsom oftast färdiga grönsaker att tillsätta mina bönor eller linser som det ska bli biffar av! Jag slipper alltså skala och riva dom – ett moment mindre i vardagsmatlagningsstressen 🙂 Kikärts- & morotsbiffar med fetaost är en av alla favoriter att göra med bönor och grönsaker som bas.

Färdigkokta bönor finns alltid i frysen, så det är bara att hacka/mixa lök, tillsätta kryddor och fruktköttsresterna från juicen! Älsk!
kikärts- & morotsbiffar

Det här receptet går att variera i det oändliga, såklart! Men mitt ursprungsrecept såg ut såhär:
Kikärts- & morotsbiffar med fetaost
1 gul lök
500 gr kikärtor
3 ekologiska morötter
1 paket ekologisk fetaost
2 ekologiska ägg
1 tsk fiberhusk
1 msk kokosmjöl
2 tsk vitlökspulver
1 tsk ingefära
2 tsk kanel
2 tsk spiskummin
salt
sesamfrön

Kör gul lök, kokta kikärtor, morötter i mixer.
Blanda i skål med smulad fetaost, ägg, fiberhusk, kokosmjöl, och kryddor. Forma till “biffar” och vänd i sesamfrön.
Lägg på oljad plåt, in i 175gr i ca 20 min. Vänd på dom efter halva tiden.
Under tiden koka valfritt tillbehör, skär upp en sallad och gör en avokadokräm.
Jag gör min ungefär såhär:
2 avokados
1 vitlöksklyfta,
1/2 dl kvarg/yogurt/creme fraiche
1 msk chilisås
salt och peppar
Mixa slätt, smaka av och häll upp i skål.

6 svar på ”Kikärts- & morotsbiffar med fetaost”

  1. Hej! Tack för tips & recept. För mig ballar ofta bönbiffar ur – de faller liksom sönder. Är månne fiberhusk det som gör att det binder ihop bättre?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.