Gluten- & laktosfria american pancakes

Kategorier Frukost, Pannkakor, Recept1 kommentar

På lördagar äter vi alltid american pancakes till frukost! En god och mysig fyraårig tradition i vår familj! Många recept har testats, men detta recept är det vi gör nästan jämt, något modifierat sen vi testade det första gången.

Du behöver, för 9 pancakes:
– 3 ekologiska ägg
– 1,5 dl nötmjölk (eller vanlig om du vill)
– 4 dl havregryn, mixade till mjöl
– 4 msk smält kokosolja
– 2 tsk bakpulver
– 1 tsk vaniljpulver
– lite salt och en uns socker. Vill du smaksätta tar du även en eller två matskedar kakao.
Vispa äggen fluffigt, tillsätt mjölken och smält kokosolja. Kör havregryn i mixer till ett mjöl, blanda med de torra varorna och häll i äggblandningen. Rör försiktigt, låt stå och svälla en stund innan du steker 3 st klickar i kokosolja på medelvärme. Stek inte för länge, då blir det torrt.
Servera med lönnsirap eller som här, med en mättande sås på 1 ekologisk banan, någon matsked kokosmjölk, 1 msk jordnötssmör, cacao, carob och maca.
image

Lördagen kan inte börja godare! Det här är gott som gör gott! Pannkakor fria från gluten och laktos!

1 kommentar till ”Gluten- & laktosfria american pancakes

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.