Hoppa till innehåll

Avokado – en superfrukt!

Jag älskar avokado, det är en superfrukt i mina ögon! Vi har alltid ett gäng avokados hemma, som vi lägger i kylskåpet för användning senare och de vi vill ha inom kort ligger framme i fruktskålen. På så sätt har vi (nästan) alltid mogna avokados att njuta av till smoothien, salladen, på smörgåsen eller att göra efterrätt på.

avokado en superfrukt

Avokado innehåller nyttigt fett och kostfibrer som är bra för till exempel hjärtat och vårt kolesterolvärde, den är näringstät och innehåller många av våra vitaminer och mineraler, samt 18 av de 20 aminosyrorna som bygger protein. Den stabiliserar blodsockret och ger en skön mättnadskänsla.

Har du testat att göra en smoothie med avokado, mjölkfri yogurt eller en banan- & avokadokräm? Avokadon bidrar med en len och krämig konsistens samt mättar bra!
Guacamole eller ärtpesto som tillbehör till all typ av mat?
Glass eller chokladmousse till dessert!
En raw key lime pie, nötfri rawtårta, påsktårta?

Avokado i chokladmousse var inkörsporten för mig till att börja göra “gott som gör gott” i mitt kök. När jag upptäckte att man kan äta godsaker som innehåller ingredienser som gör dig gott i både kropp och gom började jag välja bort “traditionella” efterrätter med raffinerade ingredienser och välja till sånt som gör mig gott!

Vad har du för avokado-favoriter?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *