Jag älskar quinoa och kokar gärna mer än vad som “behövs” till våra middagar. Då har jag en skål med quinoa att lägga till i mina smoothies, kokar gröt, gör mugcakes eller som senast – overnight quinoa!
Jag älskar också att ha min frukost klar på morgonen, då det blir en stressfaktor mindre. Då är det perfekt med overnight-frukostar, vilken man förbereder på kvällen innan, ställer in i kylen och sen är det bara att ta fram på morgonen och toppa med vad man föredrar.
Jag har testat olika varianter med matchapulver och blåbrspulver – kul att ha hemma för att experimentera, men du kan såklart utesluta dessa och ha vaniljpulver, kakao eller annat i som hittar i ditt skafferi.
Overnight quinoa, 1 port:
– ½ eko banan
– en skvätt kokosgrädde
– 1 dl vatten
– smaksättning -> 1 tsk matcha/1tsk blåbärspulver/1 tsk kakao…! Välj något du gillar, eller inget av det.
– 1 dl kokt quinoa
– 1 tsk chia
– 1 dl frysta bär mango/blåbär/hallon
Lägg de frysta bären i botten av den burk/skål du tänkt äta ur. Mixa ihop banan, kokos och vatten, smaksätt och tillsätt sedan quinoa och chia. Rör ihop och häll upp över de frysta bären. Ställ i kylen över natten. På morgonen, toppa med vad du gillar, tex granola, frön, nötter…
Quinoa är en ört, fri från gluten och full av mineraler, vitaminer och även fullvärdigt protein!