Hoppa till innehåll

Plättar med bovete och pumpapuré

I veckan laddade jag med en stor sats bovete som jag groddat – det tar ett par dagar, ju mer man sköljer och tar hand om det desto snabbare groddar. Jag gjorde även en sats pumpapuré i helgen och tänkte att plättar/pannkakor med dessa två ingredienser borde bli succé. Det blev det. Dagens sena frukost var himmelskt god, med fina ingredienser och en fördelning av protein, fett och kolhydrater såsom jag vill ha det.

Om du vill göra groddat bovete här har du recept! När du ändå håller på så gör en sats pumpapuré också, det receptet hittar du här!

Plättar med bovete och pumpapuré:
– 1 dl groddat bovete
– ½ dl pumpapuré
– 2 eko ägg
– 2 tsk kokosmjöl
– 1 tsk psylliumfröskal (från Helhetshälsa)
– 1 tsk kanel
– några dustar kardemumma och ingefära
– en nypa salt
– ½ tsk agavesirap
– 1 tsk bakpulver
Kör alla ingredienser i en hög bunke med mixerstav. Rör till sist ner bakpulver och låt smeten stå och svälla en stund. Värm upp en plättlagg (om du har) eller stekpanna och klicka i kokosfett. Stek på medelvärme tills det går att vända på dom utan att de faller sönder. Stek någon minut till på andra sidan. Servera med sås på mosad banan, kakao och kokosmjölk plus toppa med ljumna hallon och lite frön. N J U T !

image

1 kommentar till “Plättar med bovete och pumpapuré”

  1. Pingback: Boveteskola | Härliga Var Dag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *