Hoppa till innehåll

Snabblagat på skidsemestern

Under denna veckan har vi valt att äta snabblagad mat, sett till att det räckt till lunch för nästa dag och även planerat in för att äta lunch i backen på toppstugan! Efter många timmar i backen vill vi gärna äta gott men inte stå i köket en längre stund. Så detta är vad vi har lagat för snabblagat på skidsemestern i Vemdalen.

– Medelhavsinspirerad vegopaj
Sojabullar i tomat- & basilikasås med quinoa/hirs/amarant/bovete
Ajvarbakad lax med vitlöksgratinerade rotfrukter, fetaostkräm
Linssoppa, äggsmörgås, keso
Vegetarisk pasta Bolognese
image

Alla dessa rätter har tagit max 30 min av vår tid i köket, medan vi suttit i bastun har det gottat till sig i kastrullerna eller ugnen. Det är enkelt att göra lätt, och så skönt att ha allt i kyl och frys bara att plocka fram och laga till.

Pajen gjorde vi hemma på lördagen, och tog med oss för att ha något att ställa i ugnen medan vi packade ur och upp – ett husmorstips från min mamma som vi tagit fasta på varje skidresa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *