Hoppa till innehåll

TVT – fyra år senare

Mitt mest lästa inlägg handlar om min lyckade TVT operation jag gjorde 15 november 2017. Idag firar jag fyra år som läckagefri, efter att ha levt i skam, dold för alla i min närhet. INGEN visste om att jag inte kunde hålla tätt. Jag har skrivit mer om denna skam och vägen till att få operationen.

Att inte kunna gå på gruppträning utan att lämna klassen mitt i för att gå på toa, “säkerhetskissa” innan man ska iväg, inte kunna springa utan att läcka, plötsliga nysningar eller kissa ner sig precis sekunderna innan man satte sig på toaletten.

Så idag firade jag – med ett utmanande intervallpass på löpbandet. UTAN minsta rädsla eller oro för att inte kunna hålla tätt, sprang jag med lätta och snabba steg – njutandes av min kropp!

Jag har förstått dessa år, efter MÅNGA samtal, mail, kommentarer att det finns stor oro och rädsla inför denna operation. Många som hört av andra eller läst om misslyckade TVT operationer och därför tvekar till att tacka JA till sin operationstid man fått, efter ett konstaterande hos en läkare.

Såklart finns det risker, men för mig var beskedet och beslutet om en operation en stor LÄTTNAD och känsla av att äntligen ska jag slippa kissa ner mig. Läkaren som undersökte mig på Cevita Care var fantastisk, och det var även hon som opererade mig vilket kändes toppen. För mig var denna operation det bästa jag gjort och jag är så tacksam över den vård och bemötandet jag fick.

Tveka inte att höra av dig om du funderar över något – du är inte ensam om att lida i det tysta, men kanske kan det få ett slut genom att vi pratar öppet om våra förlossningsskador och slutar att skämmas för våra kroppar ❤️

Vill Du läsa om hur jag tränade efter min TVT operation, med återträning och ökad belastning, så finns även det skrivet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *