Hoppa till innehåll

vad är eteriska oljor?

Eteriska oljor har använts i tusentals år för sina terapeutiska egenskaper. Äkta eteriska oljor är väldigt koncentrerade och det krävs bara en liten mängd för att nå resultat.

Det är lättflyktiga oljor som är utvunna ur växtriket och finns i buskar, blommor, träd, rötter, kåda och frön.

Denna aromatiska essens skyddar växten från insekter, ogynnsam miljöpåverkan och sjukdom. Essensen är också nödvändig för att växten ska växa, leva, utvecklas och anpassa sig till sin omgivning och den ger växten sin doft. Dess kemiska struktur liknar den i människans och även djurens celler och vävnader. Därför identifierar och accepterar vi oljorna som ger oss liknande fördelar som när de var i växten.

Eteriska oljor är flera tusen gånger mer koncentrerade än örter. Oljorna tränger snabbt igenom huden och in i cellerna och färdas runt i blod och vävnader. Inom 20 minuter har oljan nått alla celler där den hjälper cellerna genom att öka deras upptagning och omsättning av syre, negativa joner, mineraler, vitaminer, enzymer och hormoner.

varför använder jag eteriska oljor?

Anledningen till varför man använder eteriska oljor är många. Vissa köper sig ett startkit för att få en fantastisk diffuser och på köpet kommer eteriska oljor för att förhöja stämningen, en annan vill ha hjälp med att stötta immunförsvaret, att sova bättre, minskad värk i kroppen, boosta sin hudvård. För min del har allt detta påverkats och den största anledningen, mitt varför är för att jag ville fortsätta städa ut kemikalier i mitt hem och leva mer hållbart! Du kan läsa mer om det här.

hur använder jag eteriska oljor?

Genom doftspridning i en diffuser, direkt ur flaskan eller en aromaspray

Utvärtes genom att göra sk rollers eller serum, massageoljor, kompresser, omslag

Invärtes i kapslar eller smaksätter maträtter och bakverk (särskilt märkta oljor)

hur fungerar eteriska oljor?

När du sprider oljorna med vattenångan från en  doftspridare eller på annat sätt inhalerar så kan dess molekyler absorberas genom andningen.

Beroende av vilken olja som används kommer olika fysiologiska reaktioner att ske, genom att hjärnan tex signalerar om frigörande av hormoner som får oss att bli avslappnade, mer alerta osv.

Doften når även en del av hjärna som kallas för limbiska systemet – det är där vi har känslor och minnen lagrade. Genom att tex andas på Lavendel kan vi lugna gensvaret i en stressad kropp.

Genom lokal applicering – alltså att smörja de på huden, så tas de små molekylerna upp av blodet och färdas runt i blodbanan. Kroppen känner igen den kemiska strukturen av den eteriska oljan, vilken passar som en nyckel i ett lås, och reaktioner kommer att starta i kroppen som ett gensvar.

Det sker alltså både en kemisk och en fysisk respons i kroppen, och du kan uppleva en omedlebar effekt av den oljan du valt.

young livings eteriska oljor

Jag och min familj använder eteriska oljor från Young Living vars oljor är i särklass när det kommer till kvalitet och renhet.

Young Livings kvalitetssigill “Seed to seal” garanterar varje flaskas innehåll, till 100% och använder sig ev hållbara och ekologiska odlingar, där jorden är fri från GMO och andra starka bekämpningsmedel.

Det är en av anledningarna till att jag verkligen gillar detta företag, att det är hållbart framställt, hårdare krav för vad som anges vid ekologiskt samt att de växtbaserade produkterna du kan köpa hem är fria från allergiframkallande, hormonstörande eller cancerogena kemikalier eller parfymer.

Low tox living

Visste du om att du genom att tvätta ditt ansikte, smörja in dig, applicera ditt smink, dina hudkrämer, deodorant, parfym, mm utsätter dig själv för en mängd olika ämnen vilka är kända för att orsaka allergi, vara hormonstörande eller cancerframkallande?

kom igång med eteriska oljor

Bästa sättet att lära känna de eteriska oljorna är genom att köpa ett startkit av valfri doftspridare och 12 eteriska oljor för en mängd olika användningsområden. Valet är Ditt HUR & VAD Du väljer att köpa hem för att starta Din oliga resa med mig som Din guide.

bli min kollega

Drömmer du om MER i livet? Vill du ha ett jobb där du inte byter din tid mot pengar och har möjlighet att bygga din egen verksamhet mot passiv inkomst! Låt mig berätta om denna möjlighet som finns i dina händer när du väljer att bli min kollega!

HÄR HITTAR DU MIG OCKSÅ